Photobucket

By: yumna yusouf

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Friday, 11-Dec-2009 13:32 Email | Share | | Bookmark

ROSE GARDEN



Quote:
Minggu lepas kami sekeluarga pi Rose Garden kat Hobart City je.. pergi ngan member baru dtg dr mesia.. Ellyn ngan family.. kami pergi lepas sakan main layang2 kat Queen's Domain. Memang giler pi tgk bunga2 kat sini.. bangsa yang sama iaitu rose tapi terdapat lebih dari sepuluh jenis rose. Ada yang wangi.. ada jugak yang takdok bau.. rasa takmo balik dtg sini.


























Quote:
Kami pergi anak beranak naik bus pun jadi..( keta dah jual ) takde keta bukan halangan untuk kitaorg nak jalan.. ekekeke.. Tengok roses tu penat 'menapak' terus hilang. Aku dok mengarah 'photographer' nak angle mcm tu.. nak angel mcm ni.. sampai habib aku kata aku dah terlebih berimaginasi..ahaks..


















[b]


Monday, 7-Dec-2009 03:07 Email | Share | | Bookmark

NEW ZEALAND TRIP
( Chrischurch-Queenstown-Franz Josef Glacier-Greymouth- Athur Pass- Chrischurch )












Quote:
Ni pic masa trip kami ke New Zealand.. sebuah tempat yg amat cantik. Segalanya ada di sana..tenang.. breezy.. masyarakat yg ramah dan mesra.. kraftangan yg unik.. reka bentuk bangunan yang tersendiri..












Quote:
sungguh aku tingin nak explore lebih lama kat sini tapi apakan daya selain kami kesuntukan masa, kita org berpada2 jugak nak mengabiskan ongkos kat nz nih.. ngeri tao dok tukar wit kat money changer tue kuikuikui...










Quote:
Dr Melbourne ambik flight Pacific Blue menuju ke Chrischurch.. sewa mpv tarago terus turun bawah menuju ke Queenstown. Masa dlm flight sorang pramugari tu sibuk melayan hafiy.. pastu siap painting muka si hafiy lagi.. hikhikhik.. rajin beno la depa ni melayan budak2. Aku fail bab2 cengginih.. ahak.. Dalam masa nak sampai tu banyak tempat yang kami singgah ambil peluang berehat, nak solat.. makan..minum.. tukaq pampers qahil.. dan mcm2 lagi la..













Quote:
Antara tempat yang kami singgah lalu Akaroa. Ashburton, Timaru, Omarama.. oleh sbb kami travel sendiri so syok la stop kat mana2 yang kami rasa cantik.. snap sana sini.. tgh drive pun habib aku leh snap lagi guna sebelah tgn ya ampunnn pak polisi sbb memang teruja ngan bentuk muka buminya. Sayang nak tinggal mcm tu je tanpa kenangan.. amacam leh terima tak alasan aku?










Quote:
Pas tu dr Queenstown naik atas lalu Wanaka, Haast menuju ke Franz Josef Glacier. Masa aku pi tak de glacier sbb winter dah habis. Kalau tak kita akan nampak sungai glacier.. Kami tido kat sini mcm tassie jugak sejuk tahap obama














Quote:
Kat Franz Josef brg souvenir agak murah berbanding kat Chrischurch.. rugi aku tak beli kat sini sbb dok ingat kat Chrischurch lagi murah










Quote:
Esoknya bertolak menuju ke Hokitika, Greymouth. Bermalam kat Greymouth esoknya kami lalu Arthur Pass langsung ke Chrischurch semula. Kat Chirschurch kami stay 2 hari sebelum ambik flight Pacific Blue menuju ke Melbourne-Hobart














Quote:
Bagi sesapa yang mencintai bunga-bungaan tu aku rasa kat south Island ni bukan tempatnya. Kalau ada pun tak banyak sbb sepanjang kwsn yg kami lalu yang jelas kelihatan gunung ganang.. hutan.. bebiri.. hatta rumah2 kat sana pun tak banyak yang ada tanam bunga. Rasanya tassie lagi banyak bunga2 atau jugak kami ni bukan org tempatan so tatau mana tempat yang banyak bunga Wallahua'lam..
















Friday, 4-Dec-2009 04:00 Email | Share | | Bookmark

Chocolate Layer Cake with Coffee Cream Cheese




Aku rasmikan KA dengan acara melapis kek cekelat.. Hohoho.. dasyat sungguh rupa kek aku.. sungguh memilukan.. memang betul2 krastangan aku nie.. nak kena practice lagi ni..

Actually dah takde apa dlm pantry aku.. plain flour habis aku hentam pakai bread flour.. hikhikhik.. dah tu nasib baik ada terjumpa dark cooking chocolate dlm kotak makanan yg aku nk bg kat org be4 aku fly.. so hentam la labu..dlm fridge yg tinggal hanya cream cheese n thick cream jer.. fruits langsung takde nak buat hiasan..

Kek tu kek coklat moist kak hanieliza versi bakar.. sedaplah kek nih.. moist jugak.. agaknya kalau steam mesti lagi moist masuk dlm list aku sbb senang yg amat Thanx kak liza Aku lapiskan kek ni dengan cream cheese frosting yang diperasakan dengan coffee.. Wallaaaa.. cedap tue.. (kes masuk bakul angkat sendiri ) Kombinasi cheese ngan coklat memang betul2 serasi..

Tapi cam biasa tokleh makan banyak sgt nanti badan melebar :











[b]



Thursday, 3-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark

QAHIL 3 MONTHS


Sementara aku sempat nak layan fb ni baik aku tempek pic nih.. sbb makin nak balik malaya makin malez je nak bukak fp.. dok layan cafe n kebun aku kat fb sampai fp ni terabai.. uhukhuk..
























Thursday, 3-Dec-2009 05:39 Email | Share | | Bookmark

welcome KichenAid stand mixer


Quote:
Akhirnya dapat jugak mixer idaman kalbu sebelum jejak ke tanahair. ahakss.. lama tau i tunggu u.. warna mixer ni warna pilihan en. habib aku.. cinnamon..seksi tak? muahahaha.. Tak mo lah citer lebih2 pasal kichenaid mixer nih sbb aku tahu ramai kat luar sana yang arif kichenaid ni apa.. bukan sebab ramai chef tersohor guna ( kerna aku ni jauh panggang dr api daaa ngan depa.. buat kek kekadang bantat gak..huhuhu..) tapi sebab KA ni tahan lasak berdasarkan review yg aku baca. Thanx babe harap2 toy baru ni tak jadik projek gajah puteh bila balik mesia nanti..


























[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net